TOP HOLIDAY

Lokacija mobilne hišice

LOKACIJA HIŠKE
Hiška se nahaja v bližini mesta Drage ( Pakoštane ), zraven eko resorta BUQEZ v čisto novem kampu BEPO, ki je še trenutno v fazi razvoja in bližini glavne povezovalne ceste Zadar – Split vendar je dovolj odmaknjen, da ne slišite hrupa ceste. Le nekaj korakov je odmaknjen od dolge čudovite prodnate plaže in sprehajalnimi potmi. Odlična lokacija za družinski dopust in tiste, ki si želimo privoščit počitek brez polno natrpanih plaž, saj je plaža namenjena le lastnikom hišic kampa BUQEZ , BEPO in PANORAMA. Na plaži se nahaja beach bar, če pa se malce sprehodimo naprej ob plaži pa je še nekaj majhnih lokalčkov za osvežitev in hitro hrano, nov večji restaurant, majhen market za nujne potrebščine in bankomat.
Večji marketi se nahajajo le nekaj minut ob glavni cesti v smeri Pakoštani – Biograd ( Plodine, Lidl, Kaufland, itd … )
ZANIMIVOSTI V BLIŽINI
Kot rečeno se kamp nahaja v neposredni bližini glavne povezovalne ceste Zadar – Split. Čez glavno cesto se nahaja čudovito Vransko jezero veliko 57 km2, kamor se lahko podamo na dolg sprehod v neokrnjeno naravo, ribarjenje in pokušino kulinaričnih specialitet v restavracijo ob samem jezeru. Če ste zabave željni, se lahko podate v žurerske Vodice cca 20km v smeri proti Splitu, v isti smeri cca 25km pa se nahaja čudoviti otok Murter, obdan z številnimi nenaseljenimi otočki in prelepimi raznolikimi plažami. Z celino ga v naselju Tisno povezuje krajši most. Poznan je po številnih jadralnih regatah od katerih je morda najzanimivejša aprilska regata MURTER – KORNATI, pravi ribiči pa si lahko privoščijo tudi Big Game Fishing, kateri poteka vsako leto septembra.
V bližini seveda ne smemo pozabiti obiskati nacionalni park KORNATI, ki vsakogar pusti brez daha. Na Kornatih lahko uživate v križarjenju v kornatskem labirintu, potapljanju, šnorkljanju, opazovanju divjega rastlinskega in živalskega sveta, pohodništvu,…in narodni park KRKA, ki blesti po številnih slapovih in se nahaja v smeri proti Šibeniku.
V nasprotni smeri proti Zadru se nahajamo ob majhnem mestecu DRAGE, ki je v preteklosti bilo delavsko in ribiško mestece in je danes sodobna turistična destinacija s številnimi kampi, restavracijami in zasebnimi nastanitvami. Okras mesta Drage je razgledna ploščad Čelinka s katere se odpira čudovit pogled na morje in Vransko jezero, otok Vrgado in Pakoštane ter NP Kornati.
Le 4km smo oddaljeni od harmoničnega dalmatinskega mesta PAKOŠTANE, katero je znano z bogato bio raznovrstnostjo med morjem in jezerom. Modro in zeleno, slano in sladko so najbolj slikoviti epiteti tega mesta. Pol stoletja turistične tradicije je največja priča bogastva ponudbe. Nepremagljiv čar tega tipičnega dalmatinskega kraja prispeva bližina treh otočkov ( Sveta Juština, Školj i Babuljaš ).
Večje mesto v bližini pa je Biograd in njegov veliki zabaviščni park, ki je oddaljeno 10 km od kampa. Stari del mesta leži na polotoku in je obkrožen z moderno marino in sprehajališčem, ki odpira pogled na Pašmanski kanal in sosednje otoke. Skozi leto lahko obiščete številne koncerte klasične in zabavne glasbe, je kraj z bogato turistično in kulinarično ponudbo kjer lahko vsak najde nekaj zase, v poletni poletni sezoni pa organizirajo tudi različne športne prireditve.